مكالمات صوتية تكشف تهديد طارق رمضان حفيد "البنا" لفتاة تحرش بها (خبر)
April 10, 2018 |
| تم التقييم بواسطة: Dina Aboelmaaref
تنشر "البوابة نيوز"، نص المكالمات بين طارق رمضان حفيد حسن البنا مؤسس جماعة الإخوان الإرهابية وهند العياري التي اتهمته بالتحرش بها واغتصابها في فرنسا.
توضح المكالمات تهديد "رمضان" لـ "العياري"، وأنها سترى ما لا تتوقعه إذا فضحت أمره وكشفت العلاقة بينهما وتحرشه بها.
جاء نص مكالمة "رمضان" كالتالي:
" مش هقعد أعيد في كلامي 30 سنة .. إنت سامعه صوتي ولازم تعرفي.. مش كل مرة تقولي مش عايزة أعرف .. وترجعي لشكوكك اللي بتقوليها كل مرة "
" أنا مش عيل ومعنديش وقت لكل ده ، وكده يا حبيبتي خلي بالك من نفسك وحددي إنت عايزه إيه وخدي قرارك بدل ما تلعبي معايا.. بدل ما يكون إهانة في التعامل بينا".
"ده ابتزاز لعين وهبطل أسمع منك لو الكلام هيكون بالطريقة دي ولو استمريتي على الطريقة دي هتكون بداية حرب بيني وبينك.. والمحامي بتاعي مش مصدقك وكان هيبعت لك رسالة وأنا منعته وإما نساوي الأمور بيني وبينك أو اعملي اللي أنت عايزاه لكن مش هخضع لأي ابتزاز أو تهديد".
"لو اتكلمتي معاي تاني عن "فيس بوك" أو أي تفاهات هتشوفي اللي هيحصلك .. وأوعدك إنه هيكون مش كويس .. ولازم تتوقفي فورا عن التصرفات اللي بتعمليها كل يوم .. اللي بتعمليه ده تصرفات حمقاء وتصرفات إنسانة مريضة .. ياريت كفاية كده" .
"لو بعتي لي كلمة واحدة تاني ولو لمرة واحدة هبعت رسالتك للناس اللي أنت عارفاهم .. وهتدفعي التمن غالي وهتكون حرب بيني وبينك .. لازم نحل الموضوع وتتصرفي بعقل .. عايزة ترجعي العلاقة معنديش مشكلة وأنا مستعد لده .. عايزه ابتزاز هتكون حرب زي ما قولتلك قبل كده".
يشار إلى أن مصادر قضائية فرنسية، أكدت إن هند العياري التي تبلغ من العمر 45 عامًا رفعت دعوى تتهم طارق رمضان، حفيد حسن البنا، مؤسس جماعة الإخوان الإرهابية باغتصابها، وهى ثالث دعوى ضده.
وجاء في الدعوى أن المرأة تتهم رمضان بالاعتداء الجنسي العنيف عليها في أكثر من مناسبة في الفترة بين مطلع عام 2013 ويونيو 2014.
كما أمرت المحكمة مؤخراً بحبس "رمضان" في فرنسا وجرى إخطاره بأنه موضع تحقيق في قضية الاغتصاب.
التقييم المفصل
هل أشار المحرر إلى المصدر في حالة النقل أو الاقتباس؟
أشار المحرر إلى المصدر في حالة النقل أو الاقتباس
هل نسب المحرر الصور إلى مصادرها؟
لم ينسب الصور لمصدرها
هل ذكر المحرر مصادر المعلومات الواردة بالمحتوى؟
لم يذكر مصادر المعلومات
هل تمثل المصادر المستخدمة بالمحتوى جهة واحدة من الرأي أم تعرض الرأي الآخر؟
جهة واحدة
هل المصادر المستخدمة حديثة ومناسبة لسياق الموضوع؟
حديثة ومناسبة
هل وازن المحرر بين مختلف وجهات النظر؟
لم يوازن في غرض الآراء
هل قدم المحرر تغطية كافية للموضوع؟
قدّم التغطية الكافية للموضوعمصدر المعلومة وكيف تم التصنت على المكالمة
هل المحتوى المرئي المستخدم مناسب للموضوع؟
مناسبطارق رمضان حفيد حسن البنا
هل يعبر العنوان عن مضمون المحتوى المقدم؟
يعبر عن المحتوى
هل العنوان واضح وغير متحيز؟
واضح
هل هناك أي إهانة /أو تشويه /أو تشهير لفرد أو مجموعة ضمن المحتوى؟
أشار المحرر لوقوع المصدر بـ (إهانة /أو تشويه /أو تشهير) بحق فرد أو مجموعة
هل هناك انتهاك لخصوصية الأفراد ضمن المحتوى؟
أشار المحرر إلى انتهاك المصدر لخصوصية الأفراد
هل استأذن المحرر صاحب التسجيلات أو الصور الشخصية المعروضة بالمحتوى؟
استأذن
هل هناك التزام بمبدأ المتهم برئ حتى تثبت إدانته؟
ليس هناك التزام بمبدأ المتهم بريء حتى تثبت إدانته
هل هناك خطاب كراهية ضمن المحتوى؟
أشار المحرر إلى تبني المصدر خطاب كراهية
هل هناك تمييز /أو تنميط ضد أفراد أو مجموعات ضمن المحتوى؟
سيتم تحسين تجربتنا على هذا الموقع من خلال السماح بملفات تعريف الارتباط. لمعرفة المزيد برجاء زيارة الصفحة الخاصة ب ملفات تعريف الارتباط أو سياسة الخصوصية